Първият в България хакатон по европейската програма за наблюдение на Земята – „Copernicus“

Три дневният хакатон е планиран да се проведе от 19 до 21 април на територията на Техническия университет (комплекс Студентски град), като точната зала на събитието предстои да бъде определена.

Основната цел на събитието е да популяризира потенциала и използването на данните и услугите на Европейската програма за наблюдение на Земята – „Copernicus“. Хакатонът ще предостави уникална възможност да се съберат заедно разработчици, предприемачи и специалисти от различни области, за да разработят нови продукти с добавена стойност.

Заедно с други участници, в екипи от 3 до 5 души, ще получите достъп до: данните на „Copernicus“, чрез платформа за облачни услуги DIAS; подкрепа от ментори; хранилище GitLab с полезни инструменти и възможност да се присъедините към подготвителна обучителна сесия и да се състезавате за набор от атрактивни награди.

Наградите, менторите и журито ще бъдат обявени след отваряне на официалната регистрация за хакатона.

Събитието е организирано по проект към програмата „Copernicus“ на Офиса за трансфер на аеро-космически технологии „Риск спейс трансфер“(RST-TTO), който създаден със съвместно участие на Института по Космически Изследвания и Технологии (ИКИТ) и Центъра за Изследвания по Национална Сигурност и Отбрана(ЦИНСО) към Българската Академия на Науките.

За повече информация по отношение на регистрацията и данни за предстоящото събитие, моля посетете сайта на хакатона.