Изберете език

Новата стара инициатива за триморието и промяната в геостратегическото значение на регионите

01 Ноември 2017

Центъра за изследване по национална сигурност и отбрана към БАН и Софийски форум за сигурност Ви канят на дискусионна кръгла маса "Новата стара инициатива за триморието и промяната в геостратегическото значение на регионите"

Все по - често от различни страни-членки на НАТО и ЕС настойчиво се предлага да се премине към преформулиране в отделни политки на двете организации, базирани на промяна на геостратегическото описание на регионите. Такава инициатива е да се обедини в обща оценка и общ подход пространството, заключено между Адриатическо море, Черно море и Балтийско море. Какви могат да бъдат последствията за политиките, икономическите отношения и културните връзки? Ще се промени ли и ако да, то как относителната роля и значение на България в регионалните политики при ново преформулиране на регионите? Какви са ползите, рисковете и възможните инициативи на България?

Кръглата маса ще се проведе от 14:00 до 17:00 часа на 9 ноември 2017г. в зала 207 в Централната сграда на БАН на ул. "15 Ноември" 1 /до Народното събрание/. За участие са поканени и представители на различни министерства и ведомства, представители на аналитични звена и неправителствени организации. Дискусията ще се проведе по т.нар. Chatham House Rules. След края на дискусиите - чаша вино.

Изтеглете
програмата

За контакти и заявки за участие: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. , Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. , Моб. 0887700458