Изберете език

Научно-практическа конференция „Наука и сигурност“

02 Ноември 2017

Центърът за изследвания по национална сигурност и отбрана към БАН, Институтът по металознание, съоръжения и технологии „Акад. Ангел Балевски” с Център по хидро- и аеродинамика - Варна към БАН и Софийски форум за сигурност Ви канят на научно-практическа конференция „Наука и сигурност“, която ще се проведе на 28 ноември от 09:30 до 13.00 часа в Големия салон на БАН на ул. \"15 Ноември\" №1. (Регистрацията на участниците започва от 09:00 часа)

Целта на конференцията е да дискутира възможностите за научните звена, които предоставя новата политика за сигурност и отбрана на ЕС, и да обсъди как Българската академия на науките може да допринася за повишаване на капацитета на страната в сферата на сигурността и отбраната и да участва в Европейската политика за сигурност и отбрана. Основната идея е да имаме актуална снимка на компетенциите на звената на БАН в областта на изследванията имащи отношение към сигурността и отбраната и тази информация да се използва по време на различните събития и срещи, свързани с българското председателство на Съвета на ЕС.

За участие в конференцията са поканени представители на институти и научни звена в БАН, които да представят кратък доклад /до 10 мин/ за възможностите на съответното звено за принос към сигурността и отбраната на страната и възможностите за включване в общоевропейски проекти в рамките на Европейския план за отбрана. Покани са изпратени и до представители на различни министерства и ведомства и неправителствени организации.

За контакти и заявки за участие: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. , Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. , Моб. 0887700458